ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων, έτσι ώστε αυτός κατά την εξάσκηση των καθηκόντων του αφ’ ενός μεν να μην αποτελεί μέσο διακινδύνευσης της ασφάλειας των παραγομένων προϊόντων, αλλά επίσης ούτε με τις ενέργειές του να την θέτει σε κίνδυνο.

 

Το πρόγραμμα αυτό, με μέριμνα των επιχειρήσεων, μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα.

 

Στόχοι Προγράμματος  

Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητα, της υγιεινής των τροφίμων και την παραγωγή ασφαλών τροφίμων.

 

Περιεχόμενο Προγράμματος

Το πρόγραμμα καλύπτει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Επικινδυνότητα Τροφίμων

  • Μικροβιολογικοί Κίνδυνοι

  • Φυσικοί Κίνδυνοι

  • Χημικοί Κίνδυνοι

  • Προαπαιτούμενα Ασφάλειας Τροφίμων

  • Υγιεινή Προσωπικού

  • Ορθές Πρακτικές Υγιεινής

 

 

Εισηγητής: Νίκος Γδοντέλης

Διάρκεια: 4 ώρες

 

Προφίλ Εκπαιδευόμενου: Όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται  με τον χειρισμό τροφίμων και πιο συγκεκριμένα το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.