ISO 22000 Overview

 

Το παρών εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια 'γρήγορη' αλλά ταυτόχρονα πλήρη γνώση και κατανόηση του προτύπου ISO 22000.

 

Το ISO 22000:2005 είναι το διεθνές πρότυπο που εκδόθηκε το 2005 και καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Στο πρόγραμμα γίνεται ανάλυση  των απαιτήσεων του προτύπου και προσέγγιση στις αρχές HACCP εστιάζοντας:

  • στην επικοινωνία μεταξύ των μερών (στελέχη, τμήματα, προμηθευτές, πελάτες, αρχές) για την προαγωγή του επιπέδου ασφάλειας τροφίμων 

  • στην επιλογή δεικτών ασφάλειας τροφίμων και η καθιέρωση στόχων 

  • στην κάλυψη των προαπαιτούμενων (PRPs) για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων 

  • στον καθορισμό προαπαιτούμενων προγραμμάτων (OPRPs) 

  • στον εντοπισμό κρίσιμων σημείων ελέγχου (CCPs) με την εκπόνηση μελέτης HAC

 

Εισηγητής: Νίκος Γδοντέλης

Διάρκεια: 8 ώρες  

 

Aπευθύνεται: Σε επιχειρηματίες, Διοικητικά στελέχη, Υπεύθυνους ασφάλειας και ποιότητας, Εργαζομένους στην παραγωγική διάθεση τροφίμων.